Спеціальні потреби

В Іраку загинуло 55 і поранення отримало 225 людей


2012年1月13号,缅甸政治犯家属在永盛监狱外等候。(AP)
2012年1月13号,缅甸政治犯家属在永盛监狱外等候。(AP)

В Іраку офіційні особи повідомили, що в результаті хвилі насильства по всій країні щонайменше 55 людей загинули і понад 225 отримали поранення. Це один з найкривавіших днів цього року в країні.

Більшість смертних випадків мала місце в Багдаді, де загинули щонайменше 32 особи. Окремі вибухи сталися в переважно шиїтських районах столиці під час ранкової години пік. Атаки були скеровані проти поліцейських патрулів, людей, які їхали на роботу, і натовпів у торговельних центрах. У відповідальності за насильство Міністерство внутрішніх справ Іраку звинуватило організацію мусульман-сунітів Ісламська держава Ірак. Проте дотепер ніхто не взяв на себе відповідальності за атаки.

Екстремісти здійснили атаки у ще 11 інших містах і населених пунктах. Вони атакували патрулі сил безпеки, ресторан і школу.

Спалах насильства стався після вибуху замінованого автомобіля в неділю у Багдаді, в результаті якого перед вербувальним центром поліції загинуло щонайменше 19 людей.

Перед тим у столиці Іраку був відносний спокій, який супроводжувався пом’якшенням політичного напруження між шиїтським прем’єр-міністром і високопоставленими представниками сунітського політичного блоку.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG