Спеціальні потреби

Іран здійснив успішне випробування балістичної ракети


Іранська ракета Khoramshahr на параді в Тегерані
Іранська ракета Khoramshahr на параді в Тегерані

За повідомленням державних ЗМІ Ірану, Тегеран провів чергове випробування балістичної ракети незважаючи на застереження США.

Ця іранська ракета Khoramshahr з дальністю 2 тисячі кілометрів, здатна нести кілька боєголовок», – повідомили медіа в суботу, опублікувавши відео запуску.

Проте, коли і звідки саме був здійснений запуск невідомо, але напередодні іранські посадовці завляли, що це відбудеться «невдовзі».

У п’ятницю нову ракету показали під час військового параду у Тегерані за участю президента Гасана Роугані. Ірансьбкий президент заявив, що і далі буде зміцнювати ракетний потенціал країни - без отримання дозволу на це від будь-якої країни. У Тегерані наголосили, що йдеться виключно про оборону.

Раніше президент США Дональд Трамп на виступі в ООН зажадав від Ірану припинити розробку ракет. Трамп також розкритикував угоду щодо іранської ядерної програми, яка була підписана в 2015 році. Цього року США в односторонньому порядку запровадили санкції проти Ірану через ракетні випробування.

Тегеран заперечує, що нові ракети здатні нести ядерні боєголовки.

Дивіться також: Держсекретар США Тіллерсон відзначив Україну за відмову від ядерної зброї

Держсекретар США Тіллерсон відзначив Україну за відмову від ядерної зброї. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG