Спеціальні потреби

Іран заявив про перехоплення американського безпілотника


Речник військово-морських сил США спростував повідомлення іранських державних ЗМІ про «перехоплення» над водами Перської затоки американського безпілотника-дрона, який увійшов в повітряний простір Ірану.

У вівторок речник ВМС США заявив, що Сполучені Штати ведуть облік всіх американських безпілотних літаків на Близькому Сході і не мають інформації, що пропав хоча б один дрон останнім часом.

У повідомленнях мас-медіа в Ірані зазначається, що безпілотний літак ScanEagle у вівторок, під час патрульного польоту і збору інформації, був перехоплений військово-морським підрозділом Революційної гвардії. Ніяких подробиць про місце і методи перехоплення безпілотника не повідомляється.

У листопаді, Іран підтвердив повідомлення Пентагону про те, що два іранські військові літаки обстріляли неозброєний американський дрон в Перській затоці.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG