Спеціальні потреби

Росія хоче закуповувати м’ясо та молоко в Ірану


В умовах взаємних санкцій з ЄС та США Москва шукає джерел постачання харчів в Ірані. Як повідомив голова «Россільгоспнагляду» Сергій Данкверт, питання торгівлі м’ясними і молочними продуктами Москва та Тегеран обговорять наступного тижня.

Очільник «Россільгоспнагляду» відвідає Іран 22-24 грудня, де він зустрінеться із головою іранської ветеринарної організації. За офіційними даними, сторони обговорять «взаємні поставки м’ясної та молочної продукції».

Росія припинила імпорт продуктів із країн Заходу у серпні 2014 року як помсту за запровадження санкцій з боку США і ЄС через окупацію Криму та військову агресію на сході України.

Москва так прагне диверсифікувати закупівлю продовольства. Це також призвело до посилення заходів щодо забезпечення більш тісних зв’язків з Іраном після того, як світові держави домовилися в принципі зняти санкції, введені щодо Тегерана з приводу його ядерної програми.

У листопаді цього року Росія заявила про готовність надати Ірану державний експортний кредит у розмірі 5 мільярдів доларів. За словами російського президента Путіна, Євразійський економічний союз вивчає питання створення зони вільної торгівлі з Іраном.

21 грудня країни Євросоюзу продовжили cанкції щодо Росії ще на півроку.

Дивіться також: Українцям доплачуватимуть по $100 000, якщо вступлять до бізнес шкіл США.

Українцям доплачуватимуть по $100 000, якщо вступлять до бізнес шкіл США . Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

XS
SM
MD
LG