Спеціальні потреби

Іран розраховує на досягнення угоди щодо ядерної програми


Ядерні переговори Керрі із Заріфом у Швейцарії (березень 2015)
Ядерні переговори Керрі із Заріфом у Швейцарії (березень 2015)

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив у четвер, що Іран і група провідних країн світу можуть досягти остаточної угоди про ядерну програму «у прийнятний період часу».

У ході відвідин Греції Заріф також сказав, що угоди не буде досягнуто, якщо висуватимуться «надмірні вимоги».

Іран і група країн, до якої входять Сполучені Штати, Великобританія, Франція, Китай, Росія і Німеччиина вирішили до 30 червня досягти остаточну угоду про обмеження Іраном діяльності в ядерній ділянці в заміну на пом’якшення санкцій. Обидві сторони погодились у квітні на рамкову угоду, але мусять ще опрацювати подробиці, наприклад, про те, як скоро скасовувати санкції, що завдають збитків іранській економіці.

У середу прес-секретар Державного департаменту Джефф Ратке заявив, що США та їх партнери зосереджуються на терміні 30 червня і не думають про продовження переговорів.

Міністр Заріф і державний секретар Джон Керрі мають мати зустріч в суботу у Женеві, щоб продовжувати переговори щодо найважливіших частин планованої угоди.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG