Спеціальні потреби

Іран: у більшості ядерних питань досягнуто поступу


Джон Керрі (л) і Мохаммад Джавад Заріф у Швейцарії
Джон Керрі (л) і Мохаммад Джавад Заріф у Швейцарії

Голова Організації з атомної енергії Ірану Алі Акбар Салегі заявив, що на поточних переговорах у Швейцарії іранські офіційні особи досягли взаємного розуміння із Сполученими Штатами та їх партнерами щодо більшості питань.

Проте Салегі заявив іранському державному телебаченню, що ще залишається важлива різниця в поглядах, яку офіційні особи намагатимуться врегулювати ще у вівтрок. Якщо це питання буде врегульовано, додав він, всі сторони будуть згідні щодо технічних питань, які обговорюється на переговорах.

Він не сказав, про яке питання йдеться.

Алі Акбар Салегі зробив таку заяву в час, коли державний секретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф уже дугий день поспіль вели переговори.

Високопоставлений американський представник заявив у понеділок, що невідомо, чи обидві сторони зможуть опрацювати рамкову угоду перед визначеним на кінець цього місяця терміном.

«Іран мусить зробити стійкий і необхідний вибір», – сказав репортерам неназваний американський службовець.

Він також заявив, що на зустрічі з Керрі в понеділок іранці порушили питання листа групи 47 республіканських сенаторів, які вони надіслали минулого тижня з попередженням, що будь-яка можлива угода може бути відмінена після того, як презизидент Барак Обама залишить посаду.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG