Спеціальні потреби

У Женеві поновилися переговори щодо ядерної програми Ірану


У Женеві розпочавсячерговий раунд переговорів представників шести світових держав та Ірану щодо ядерної програми Тегерана. Дипломати продовжуватимуть діалог, розпочатий два тижні тому, і намагатимуться досягти угоди в десятирічному протистоянні навколо іранської ядерної програми.

П’ять постійних членів Ради Безпеки ООН і Німеччина закликають до укладення тимчасової угоди, яка передбачає згортання Іраном деякої його діяльнсті щодо збагачення урану і прийняття Тегераном більшої кількості інспекцій в обмін на обмежене пом’якшення санкцій.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив у середу, що Іран не відмовиться від своїх «ядерних» прав і, що він встановив певні «червоні лінії» для іранських представників на переговорах.

Напередодні переговорів обидві сторони висловили надію на укладення угоди.

Міністр закордонних справ Ірану та голова іранської делегації на переговорах Джавад Заріф заявив у відеозверненні, розміщеному на YouTube, що існують "всі можливості" для досягнення домовленості.

Офіс прем'єр-міністра Великобританії Дейвіда Камерона повідомив, що він і президент Ірану Гасан Роугані, у телефонній розмові у вівторок, заявили про "значний прогрес", який був зроблений на останньому раунді переговорів, який відбувся на початку цього місяця.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG