Спеціальні потреби

Обама доручив атакувавти іранські комп’ютерні системи


Провідна американська газета «Нью-Йорк таймс» повідомила, що протягом перших місяців на посаді президент Барак Обама таємно доручив провести атаки проти комп’ютерних систем, які контролюють головні іранські центри збагачення урану.

Газета посилається на неназвані джерела, близькі до цієї програми, що назвали президентське доручення важливим поширенням застосування американської кібер-зброї. Згідно з повідомленням, програму розпочато ще за адміністрації президента Джорджа Буша.

Іран твердить, що його ядерна програма мирного призначення. Однак країни Заходу та Ізраїль побоюються, що Іран таємно розробляє програму виготовлення ядерної зброї. Іноземні країни вдалися до санкцій, щоб змусити Іран до дотримання міжнародних вимог, які дозволили б інспекторам МАГАТЕ відвідати ядерні об’єкти Ірану.

У відповідальності за комп’ютерні атаки Іран звинувачує країни Заходу та Ізраїль, кажучи, що вони намагаються саботувати іранську ядерну програму. Проте жодна з цих країн не взяла на себе відповідальності.

Недавно в Ірані та в інших країнах Близького Сходу виявлено вірус, відомий як Flame. Іранські офіційні особи попередили, що цей вірус набагато небезпечніший від попереднього вірусу Stuxnet. Цього тижня Іран повідомив виготовлення надійної антивірусної програми.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG