Спеціальні потреби

Керрі відзначив деякий прогрес на переговорах щодо ядерної програми Тегерана


Джон Керрі, державний секретар США
Джон Керрі, державний секретар США

Виступаючи у Відні держсеркетар США також заявив, що «дуже суттєві прогалини залишаються».

Державний секретар США Джон Керрі заявив, що на переговорах щодо ядерної програми Тегерана представники Ірану та шести країн світу ( крім Керрі, участь беруть міністри закордонних справ Великобританії, Франції й Німеччини і чільні дипломати Росії й Китаю) досягли певного прогресу, проте з деяких визначальних питань «залишаються дуже суттєві прогалини».

Керрі виступив з такою заявою у вівторок у Відні після завершення чергової зустрічі, на якій учасники намагалися досягти домовленості, необхідної для того, щоб Іран міг довести, що його ядерна програма суто мирна.

Держсекретар сказав, що обидві сторони працюють з доброї волі, і висловив погляд, що остаточної домовленості вдасться таки досягти до 20 липня. Як повідомлялося раніше, термін для досягнення домовленості збігає в неділю. Керрі також заявив, що «немає сумніву», що Іран має право на розробку ядерної програми в мирних цілях.

За повідомленням іранських державних ЗМІ, міністр закордонних справ Джавад Заріф заявив, що США необхідно «прийняти політичні рішення у Вашингтоні», аби вивести ядерні переговори з безвиході. Він не входив у подробиці.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG