Спеціальні потреби

США не прагнуть конфлікту з Іраном, але захищатимуть свої війська та підтримуватимуть оборону Ізраїлю - Остін


Міністр оборони США Ллойд Остін, 19 березня, 2024 року.
Міністр оборони США Ллойд Остін, 19 березня, 2024 року.

США не прагнуть конфлікту з Іраном, але без вагань діятимуть, щоб захистити свої війська та підтримати оборону Ізраїлю, йдеться у заяві міністра оборони США Ллойда Остіна від 13 квітня.

"Ми засуджуємо ці нерозсудливі та безпрецедентні атаки Ірану та його ставлеників і закликаємо Іран негайно припинити будь-які подальші атаки, у тому числі з боку його ставлеників, і знизити напругу", - заявив Остін.

Остін підтвердив, що за вказівкою президента США Джо Байдена сили США на Близькому Сході 13 квітня перехопили десятки ракет і БПЛА, запущених по Ізраїлю з Ірану, Іраку, Сирії та Ємену.

"Я вдячний за професіоналізм і майстерність відважних військових США, які брали участь у сьогоднішніх акціях і продовжують стояти на варті, щоб запобігти подальшому конфлікту чи ескалації. Я продовжуватиму уважно стежити за ситуацією та консультуватися з нашими союзниками та партнерами", - йдеться у заяві очільника Пентагону.

Міністр оборони двічі 13 квітня розмовляв із міністром оборони Ізраїлю Яовом Яов Ґаллантом, щоб "підтвердити непохитну підтримку США оборони Ізраїлю у світлі безпрецедентної атаки Ірану з іранської території", повідомляє речник Пентагону Пет Райдер.

"Міністр Остін і міністр Ґаллант високо оцінили надзвичайні оборонні заходи та тісну співпрацю, вжиті для відбиття цього нападу Ірану на Ізраїль. Держсекретар Остін знову чітко заявив, що Ізраїль може розраховувати на повну підтримку США, щоб захистити Ізраїль від будь-яких майбутніх атак з боку Ірану та його регіональних проксі", - проінформував Пет Райдер.

Як раніше повідомляв Голос Америки, президент Байден дав знати, що за його розпорядженням упродовж минулого тижня США надіслали в регіон авіацію і системи перехоплення балістичних ракет.

Джо Байден повідомив, що радитиметься з керівниками країн Групи семи (G7) про "узгодження дипломатичної відповіді на зухвалий напад Ірану".

Білий дім оприлюднив заяву речниці Ради національної безпеки Едрієн Ватсон, де сказано, що США “стоять на боці народу Ізраїлю і будуть підтримувати його оборону від загроз з Ірану”.

13 квітня Іран здійснив небувалий удар по Ізраїлю, застосувавши понад 300 дронів і ракет, що може означати розростання конфлікту на Близькому Сході.

Речник ізраїльської армії Даніел Харарі сказав 14 квітня, що дрони і ракети були запущені з території Ірану, а також з Ємену та Іраку, і що 99% з них були збиті поза межами повітряного простору Ізраїлю. Речник повідомив про одну жертву в Ізраїлі - поранену дівчинку.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG