Спеціальні потреби

Повітряний напад Ірану на Ізраїль: США та інші країни допомагали збивати дрони і ракети


Ізраїльська система протиповітряної оборони запускала перехоплювачі для збиття іранських дронів і ракет зранку 14 квітня 2024 р.
Ізраїльська система протиповітряної оборони запускала перехоплювачі для збиття іранських дронів і ракет зранку 14 квітня 2024 р.

Іран здійснив небувалий удар по Ізраїлю, застосувавши понад 300 дронів і ракет, що може означати розростання конфлікту на Близькому Сході.

Речник ізраїльської армії Даніел Хаґарі сказав 14 квітня, що дрони і ракети були запущені з території Ірану, а також з Ємену та Іраку, і що 99% з них були збиті поза межами повітряного простору Ізраїлю. Речник повідомив про одну жертву в Ізраїлі - поранену дівчинку.

Ми допомогли Ізраїлю збити майже всі дрони і ракети.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу подякував за підтримку “США, а також Британії, Франції та багатьох інших країн”.

Ізраїльський генерал резерву Якоб Наґел, колишній радник прем'єр-міністра Ізраїлю з питань національної безпеки, сказав Голосу Америки, що збивати ракети й дрони ізраїльським силам допомагали США, а також Британія, Йорданія та Саудівська Аравія.

Допомога США

Американський президент Джо Байден дав знати, що за його розпорядженням упродовж минулого тижня США надіслали в регіон авіацію і системи перехоплення балістичних ракет.

“Завдяки цим силам та завдяки надзвичайній майстерності наших військовослужбовців ми допомогли Ізраїлю збити майже всі дрони і ракети”, - йдеться в заяві президента Байдена поширеній Білим домом.

Джо Байден повідомив, що радитиметься з керівниками країн Групи семи (G7) про "узгодження дипломатичної відповіді на зухвалий напад Ірану".

Білий дім оприлюднив заяву речниці Ради національної безпеки Едрієн Ватсон, де сказано, що США “стоять на боці народу Ізраїлю і будуть підтримувати його оборону від загроз з Ірану”.

Ізраїльський міністр оборони Яов Ґаллант розмовляв з міністром оборони США Ллойдом Остіном, і в офіційному повідомленні сказано, що Ґаллант наголосив на готовності Ізраїлю “до будь-яких можливих подальших нападів на країну”.

Ізраїльська служба аеропортів повідомила, що повітряний простір Ізраїлю знову відкритий з 7:30 ранку і в аеропорту Тель-Авіва очікували прибуття рейсів.

XS
SM
MD
LG