Спеціальні потреби

Європа може втратити іранську нафту вже зараз


Європа може втратити іранську нафту вже зараз
Європа може втратити іранську нафту вже зараз

Іран погрожує зупинити постачання нафти деяким європейським країнам, якщо ті будуть погрожувати Ірану санкціями через його ядерну програму. За словами міністра енергетики Ірану Ростама Газемі, Тегеран продає лише 20 відсотків своєї нафти Європі і на цей обсяг у нього вже є альтернативні покупці.

Європейський Союз минулого тижня прийняв рішення встановити на іранську нафту ембарго, яке має вступити в силу негайно для нових контрактів. Для існуючих домовленостей санкції відкладені до липня. Таким чином ЄС сподівався дати країнам, які найбільше покладаються на іранську нафту, шість місяців на адаптацію.

Експерти МВФ висловлюють побоювання, що в разі припинення експорту іранської нафти, ціни на нафту можуть призвести до збільшення на 20-30 доларів за барель, якщо не буде знайдена альтернатива іранським контрактам.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG