Спеціальні потреби

Трамп виступив перед тисячами людей в Індії і оголосив про нову угоду про продаж зброї


Більше 100 000 людей взяли участь в акції "Намасте, Трамп", вітаючи президента США Дональда Трампа і першу леді Меланію під час їх візиту в Індію.

В місті Ахмедабад Трампа зустрів прем’єр-міністр Наренда Моді. Звідти лідери виїхали до найбільшого стадіону для гри в крикет, по дорозі заїхавши до будинку, де жив Магатма Ганді.

На шляху слідування кортежу та на самому стадіоні Трампа та його дружину вітали шанувальники. Лише на стадіоні було понад сто тисяч осіб.

Індія – одна з небагатьох великих країн, де рейтинг американського президента перевищує п’ятдесят відсотків.

Опитування соціологічної служби Pew Research Center в 2019 році виявило, що 56% громадян в Індії довіряли Трампу у веденні міжнародних відносин. Більше половини опитуваних відповіли ствердно стосовно цього питання лише у 6 країнах, де проводилось опитування.

Виступаючи на акції "Намасте, Трамп", американський президент підкреслив: "Америка любить Індію. Америка поважає Індію. Америка завжди буде вірним та відданим другом індійського народу". Він заявив, що Індія є успішною демократією і, що обидві країни прагнуть співпрацювати у боротьбі з тероризмом.

Трамп також оголосив про укладання двосторонньої угоди на продаж американських військової техніки обсягом три мільярди доларів.

Напередодні візиту Трампа, в Індії відбувались протести проти нового законодавства з питання громадянства, яке критикують за нерівномірне ставлення до мусульман, яких в країні більше 200 мільйонів. В Конгресі США також критикували цей закон Індії, яке надає можливості порівняно легкого отримання громадянства для мешканців трьох сусідніх з Індією держав, якщо вони не є мусульманами, пише "Голос Америки".

У своєму виступі Трамп заявив: "Вашою країною завжди захоплювались у світі як тим місцем, де мільйони індуїстів та мусульман, сикхів, джайністів можуть молитись разом у гармонії". Аналітики вважають, що Трамп, найімовірніше, обмежиться такими загальними формулюваннями щодо цього проблемного питання.

Трамп – четвертий президент США поспіль, який відвідував Індію.

Прем'єр-міністр Пакистану, країни, що виступає суперником Індії на міжнародній арені, під час Давоського форуму заявив, що президент Трамп пообіцяв незабаром відвідати і Пакистан.

Якщо "відповідного візиту до Пакистану не відбудеться, або не буде досягнуто певної домовленості, щоб зменшити занепокоєння, то, гадаю, Пакистан вважатиме, що його оминули", - говорить "Голосу Америки" Ричард Руссоу, дослідник американського Центру стратегічних та міжнародних вчень.

Дивіться також: Трамп дому привітав Берні Сандерса із перемогою у Неваді. Відео

Глава Білого дому привітав Берні Сандерса із перемогою у Неваді. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG