Спеціальні потреби

На порядку денному МВФ: питання про виділення Україні траншу (ОНОВЛЕНО)


На засіданні МВФ розглядають українське питання

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні одного мільярда доларів. Про це він повідомив у Twitter.

Водночас у МВФ наразі про це рішення не повідомляють.

Розгляд українського питання був запланований ще на 20 березня. Але напередодні з’ясувалося, що цей пункт зник із порядку денного.

У Міністерстві фінансів України тоді пояснили перенесення розгляду питання щодо України потребою в уточненні розрахунків щодо економічних наслідків від заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду, та захоплення українських підприємств на непідконтрольних урядові територіях Донбасу, а також у зв’язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Міжнародний валютний фонд відтермінував питання про черговий транш кредиту для України через «наслідки блокади» на Донбасі.

Національний банк України оновив макроекономічні прогнози з урахуванням ефекту торговельної блокади ОРДЛО на позачерговому засіданні комітету НБУ з монетарної політики, щоб передати оновлені макропрогнози МВФ.

Дивіться також: В Україні стартує амбітна реформа в медичній сфері

В Україні стартує амбітна реформа в медичній сфері. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:48 0:00

XS
SM
MD
LG