Спеціальні потреби

Україна та МВФ досягли нової домовленості по Меморандуму про економічну та фінансову політику


Міжнародний валютний фонд повідомив у суботу, що було досягнуто домовленості з урядом України по Меморандуму про економічну та фінансову політику, що дозволяє почати третій етап перегляду програми розширеного фінансування країни.

Голова місії МВФ в Україні Рон ван Рооден повідомив наступне:

"МВФ та український уряд досягли домовленості на робочому рівні щодо змісту оновленого Меморандуму про економічну та фінансову політику. Це відкриває щлях до розгляду Радою виконавчих директорів МВФ у другій половині березня третього перегляду програми в рамках Механізму розширеного фінансування, разом з результатами консультацій 2016 року за Статтею IV Угод МВФ".

Третій етап перегляду програми розширеного фінансування відкриває шлях до надання новогу траншу позики Україні у розмірі 1 мільярду доларів.

Читайте також: Крістін Лаґард: Україна - чудовий приклад того, де від влади залежить успіх чи невдача місії МВФ

Міністр фінансів України Олександр Данилюк написав на своїй сторінці у Фейсбуці, що "це є результатом виконання Україною узгодженої з МВФ програми реформ та спільної злагодженої роботи Президента, Уряду та Національного банку".

Загальна сума нинішньої позики Україні у рамках програми розширеного фінансування для України від МВФ скаладє 12.3 мільярдів доларів (17.5 мілярдів доларів на момент схвалення 11 березня 2015 року.

Дивіться також: Конгресмен-республіканень Браян Фітцпатрік хоче побачити від України більшої ефективності у боротьбі з корупцією

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG