Спеціальні потреби

МВФ: Україна отримає черговий транш позики після схвалення Верховною Радою необхідних реформ


Україна надіється отримати в серпні другий транш позики від Міжнародного валютного фонду. Проте для цього, за словами заступника міністра фінансів Артема Шевальова, Верховна Рада мусить прийняти деякі реформи.

Дотепер Україна отримала п’ять мільярдів доларів із загальної суми 17.5 мільярда доларів. Для отримання наступного траншу на суму 1.7 мільярда мусять бути запроваджені реформи, включно із змінами в банківській системі та енергетичному секторі.

Якщо парламент прийме закони наступного тижня, тоді кошти стануть доступними у серпні. Проте немає шансів на отримання Україною другого траншу в липні, сказав Шевальов на прес-конференції.

Позика МВФ є частиною більшої програми допомоги на загальну суму в 40 мільярдів доларів Україні, яка з приводу невідповідного керування економікою і конфлікту на Донбасі опинилася перед небезпекою дефолту.

Згідно з передбаченнями, Україна реструктуризує свою заборгованість, але переговори з кредиторами тривають уже понад три місяці, що спонукало Київ заявити, що виплата заборгованості буде стримана, якщо сторони не досягнуть угоди.

Шевальов сказав, що вже зроблено деякий поступ на переговорах, але потрібно зробити більше для досягнення угоди, хоча не виключив оголошення мораторію на виплату заборгованості в разі потреби.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG