Спеціальні потреби

У продуктах «Нестле» виявили конину


Найбільша у світі харчова компанія «Нестле» вилучила усі макаронні вироби з яловичиною зі своїх полиць в Італії та Іспанії, заявивши, що тести ДНК виявили наявність у них конини.

У понеділок компанія оголосила, що вони виявили понад 1% конини в двох продуктах – равіолі з яловичиною та тортеліні під маркою «Б’ютоні». Також вони вилучають заморожені м’ясні продукти «Нестле», що продаються компаніям, які займаються катерінгом у Франції.

Також в понеділок німецька мережа «Лідл» вилучила ці продукти зі своїх крамниць у Фінляндії та Швеції після того, як тести підтвердили наявність у них конини.

Скандал з кониною розпочався раніше цього року в Великобританії, коли конина була виявлена у замороженій лазаньї, що продавалася у магазинах шведської харчової мережі «Фіндус». Продукти виготовлялися французькою харчовою компанією «Когель» з м’яса, яке постачалося французькою м’ясопереробною фірмою «Спангеро».

Раніше цього місяця французький міністр закордонних справ Лорен Фабіус закликав до накладення санкцій на тих, хто продавав конину під виглядом яловичини.

Загрози для здоров’я через вживання конини не виявлено, але саме шахрайство викликало занепокоєння серед споживачів в Європі. Шведська компанія «Фіндус» заявила, що вона подасть позов у Франції проти французького м’ясопереробника та м’ясопродуцента.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

XS
SM
MD
LG