Спеціальні потреби

Президент Сомалі заявив про голод в країні


Зморені голодом сомалійські діти в таборі для вимушених переселенців поблизу аеропорту міста Могадішу.
Зморені голодом сомалійські діти в таборі для вимушених переселенців поблизу аеропорту міста Могадішу.

Під час відвідин табору для вимушених переселенців в столиці Сомалі, місті Могадішу, президент країни Шейх Шаріф Шейх Ахмед заявив, що продуктів харчування так мало, що настав час визнати голод в країні.

Президент заявив, що саме голод є причиною масової міграції сомалійців до сусідніх Ефіопії та Кенії. За повідомленнями гуманітарних організацій сомалійці помирають на шляху до таборів біженців. Багато людей також помирають ледь діставшись до таборів.

Водночас, ЗМІ повідомляють, що ООН має намір у середу заявити про голод в двох регіонах Сомалі. Згідно повідомлень з анонімних джерел серед охоплених голодом регіонів – Бакул та Нижній Шабель.

Сомалійський півострів потерпає від найгіршої посухи за 60 років. Офіційні представники ООН заявляють, що більш ніж 10-ть мільйонів людей в цьому регіоні потребують негайної гуманітарної допомоги та харчів.

Раніше у вівторок, Агенція ООН у справах біженців заявила, що потребує додаткових гарантій безпеки з боку сомалійських повстанців для того щоб збільшити рівень гуманітарної допомоги до необхідного постраждалим.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG