Спеціальні потреби

Гілларі Клінтон: «Я не зробила нічого поганого»


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

У вівторок екс-держсекретар США Гілларі Клінтон заявила, що перебуваючи на посаді глави Держдепартаменту, було б краще використовувати дві різні електронні адреси. Разом з тим, підкреслила Клінтон, вона не зробила нічого поганого.

Це був її перший публічний коментар з приводу повідомлення газети The New York Times про те, що під час перебування на посаді держсекретаря вона використовувала особисту, а не урядову електронну пошту для офіційного листування.

Критики звинувачують Гілларі Клінтон в спробах приховати кореспонденцію, у тому числі листи, що стосуються нападу на консульство США в Бенгазі, що призвело до людських жертв. Дехто висловлював занепокоєння, що особистий імейл пані Клінтон могли легко зламати хакери.

Гілларі Клінтон намагалася пояснити, чому користувалася приватною поштою.

«З міркувань зручності я вирішила використовувати мою особисту пошту, це було дозволено Державним департаментом. Я просто думала, що мені буде простіше мати усі мої листи – робочі та особисті – в одному місці. Оцінюючи ситуацію зараз, я вважаю, що було б краще мати другу електронну адресу і окремий телефон, але тоді це не здавалося мені проблемою,» – сказала Клінтон.

Клінтон запевнила, що її електронна пошта, яка зберігалася на cервері, встановленому в її будинку в штаті Нью-Йорк, є надійно захищеною від хакерських нападів. Також будинок, в якому мешкає і її чоловік - колишній президент США Білл Клінтон, постійно охороняється агентами Секретної служюи. Крім того, за твердженням Клінтон, вона не пересилала електронною поштою жодних секретних документів, тому не було «порушення безпеки даних».

Вона зазначила також, що, залишивши свою посаду, вона представила в розпорядження Держдепартаменту 55 тисяч сторінок своєї службової електронної переписки.

За словами Клінтон, вона видалила десятки тисяч інших сторінок свого листування, що стосувалися особистих справ - зокрема, пов'язаних з одруженням її дочки і похорону її матері, оскільки, як вона зазначила, ці листи не варто було зберігати.

Незважаючи на те, що Гілларі Клінтон поки що не оголосила про свої плани офіційно, очікується, що наступного року вона стане кандидатом від Демократичної партії на майбутніх президентських виборах.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG