Спеціальні потреби

Гілларі Клінтон стала офіційним кандидатом в президенти від Демократичної партії


Гілларі Клінтон стала першою жінкою в історії США, яка отримала номінацію від однієї з головних американських політичних партій.

Колишня держсекретар США Гілларі Клінтон стала перша жінкою в історії США, яку офіційно номіновано на посаду президента країни від однієї з головних політичних партій.

Про її номінацію було оголошено за підсумками голосування, яке делегати від штатів провели у вівторок увечері на з'їзді Демократичної партії, який проходить у Філадельфії.

Ім'я Клінтон винесла на голосування сенатор від штату Меріленд Барбара Мікульські, після чого почалася перекличка представників різних штатів.

Після складної і тривалої кампанії Клінтон заручилася підтримкою більш ніж достатньої кількості делегатів. Її суперник в боротьбі за партійну номінацію Берні Сандерс в понеділок виголосив емоційну промову на підтримку Клінтон.

Колишній президент США Білл Клінтон у своїй промові на з'їзді у вівторок охарактеризував свою дружину як силу для змін і давнього борця за соціальну справедливість.

«Якби ви були на моєму місці і чули все те, що чув я під час кожної вечері, кожної довгої прогулянки, ви б сказали, що ця жінка ніколи не задоволена статусом кво ні в чому. Вона завжди хоче рухатися вперед. Саме це - вона», - сказав Білл Клінтон.

Колишній президент США розповів, що Гілларі виступала за соціальну справедливість вже тоді, коли пара тільки навчалася на юридичному факультеті. Він говорив про те, як вона безкоштовно надавала юридичні консультації бідним, і працювала під прикриттям, щоб виявити сегрегацію в школах в Алабамі в 1970-х роках.

«Вона ненаситно цікава, вона – народжений лідер», - сказав Білл Клінтон, додавши, що вона турбується за всю їхню родину, і також народжена з додатковим геном, геном - відповідальності.

Питання про підтримку Гілларі Біллом Клінтоном складне особливо враховуючи той факт, що прогресивне крило Демократичної партії в боротьбі за партійну номінацію підтримало Берні Сандерса, критикуючи заслуги 42-го президента США і його підтримку ідеї зони вільної торгівлі і жорстких реформ в галузі кримінального правосуддя.

Чимало прихильників Сандерса залишилися непохитними в своєму несхваленні Клінтон, вказуючи на наявність у неї занадто тісних зв'язків з Волл-стрітом і переваги торговельних угод з іншими країнами на шкоду американським працівникам. Ситуацію не врятував той факт, що вона відмовилася від підтримки ініціативи Барака Обами, - Тихоокеанського партнерства, угоди, спрямованої на зниження мита та активізацію торгівлі між 12 країнами Тихоокеанського регіону.

Прихильники Сандерса особливо обурені змістом електронного листування керівництва Демократичної партії, яке внаслідок хакерської атаки потрапила в соціальні мережі. У листах партійні чиновники зневажливо говорили про кампанію Сандерса і явно віддавали перевагу Клінтон.

Партійне керівництво поклало провину за хакерську атаку на «владу Росії». Цю ймовірність не заперечують служби безпеки США. Трамп же висміяв подібні припущення. Розслідуванням займається ФБР.

У вівторок міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відкинув будь-які звинувачення в причетності Москви до атаки хакерів.

На з'їзді демократів у середу виступлять президент Барак Обама, віце-президент Джозеф Байден та Тім Кейн, який офіційне прийме кандидатуру від Демократичної партії на посаду віце-президента США.

Гілларі Клінтон офіційно прийме номінацію кандидата на президентських виборах від своєї партії під час свого виступу на з’їзді у четвер.

Дивіться також: Америка вже найвеличніша у світі - Мішель Обама пояснила чому

Америка вже найвеличніша у світі - Мішель Обама пояснила чому. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG