Спеціальні потреби

Гейґ не бачить ознак відведення російських військ від кордону з Україною


Вільям Гейґ
Вільям Гейґ
Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ заявив в четвер, що не бачить ніяких ознак, що вказують на відведення російських військ від українського кордону, і закликав проросійських сепаратистів на Сході України відмовитися від проведення запланованого референдуму.

У середу президент Росії Володимир Путін закликав сепаратистів перенести голосування, заплановане на неділю, і оголосив про відведення військ від кордону.

Заява Гейґа, зроблене під час візиту до Грузії, по суті збігалася з позицією НАТО, Пентагону і Білого дому: Гейґ засумнівався в заявах Путіна про виведення військ.

«Ми не бачимо ніяких ознак того, що російські війська виводяться з районів, де вони перебували останні тижні. Вони залишаються у великій кількості біля східних кордонів України», - заявив він на прес-конференції в Тбілісі.

Коментуючи заклик Путіна до перенесення референдуму про незалежність , Гейґ сказав: «Сподіваюся, люди в Донецьку та інших регіонах, які планують так звані референдуми, врахують ці слова і не будуть їх проводити».

Гейгґ також дав зрозуміти, що Росія може зіткнутися з новими санкціями на додаток до тих, які були запроваджені США та ЄС.

«Ми готували санкції і ми продовжимо їх готувати - у тому числі далекосяжні санкції, якщо це буде потрібно. Реакція країн ЄС на ці заяви залежатиме від розвитку подій найближчими днями», - сказав голова британського МЗС.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG