Спеціальні потреби

Меркель побачила в Греції певний прогрес у відновленні економіки


Канцлер Німеччини Анґела Меркель під час свого візиту до Греції заявила, що країна зробила значний поступ у відновленні своєї економіки, що переживає гостру кризу.

Меркель, яка зупинилася в Афінах у вівторок на п`ять годин, висловила надію, що Греція залишиться в Єврозоні. Німецький канцлер також наголосила на тому, що уряд в Афінах мусить і далі продовжувати реформи, що включають зменшення бюджетної підтримки населення.

Після зустрічі з прем`єр-міністром Греції Антонісом Самаросом Меркель заявила: «Ці зусилля мусять продовжуватися, інакше країна опиниться в ще важчих умовах».

Це – перший візит німецького канцлера до Греції за п`ять років. Приїзд Меркель викликав в Афінах масові протести, в яких взяли участь близько 50 тисяч демонстрантів. Протести були переважно мирними, одначе повідомляють про кілька сутичок з поліцією, що закінчилися арештами понад 50 людей.

Хоча очікуваної від візиту обіцянки зробити усе можливе, аби Греція залишилася в Єврозоні, від Меркель не почули, тим не менш Самарас заявив, що цим візитом покінчено з «міжнародною ізоляцією» країни.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG