Спеціальні потреби

У США пройшла церемонія вручення нагород музичної індустрії «Ґреммі»


На 55-й церемонії вручення нагород «Ґреммі», що проходила в неділю в Лос-Анджелесі, кращою піснею року визнано композицію We Are Young, записаною групою Fun за участю співачки Жанель Моне.

У номінації «Запис року» переміг австралійський співак Ґотьє з піснею Somebody That I Used to Know, записаною спільно з Кімброю. Ґотьє також визнаний переможцем у номінації «Кращий альбом альтернативної музики».

«Альбомом року» став Babel групи Mumford & Sons.

Учасники тригодинний церемонії також вшанували пам'ять недавно померлих музичних зірок, у тому числі індійського віртуоза гри на сітарі Равві Шанкара, який посмертно був удостоєний "Ґреммі" за внесок у розвиток музики.

Крім того, альбом Шанкара The Living Room Sessions був визнаний переможцем у номінації «Кращий альбом етнічної музики».

Дев’яту премію «Ґреммі» в кар’єрі здобула британка Адель. Співачка отримала нагороду в номінації "Найкраще сольне виконання поп-композиції". Британець Пол Маккартні поповнив свою колекцію золотих грамофонів 16 статуеткою. Його відзначили за "Найкращий інструментальний альбом в стилі традиційний поп" за платівку Kisses on the Bottom.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG