Спеціальні потреби

Гільдія кіноакторів відзначила режисуру Аффлека та гру Дей Льюїса


У неділю, 27 січня, в Лос-Анджелесі пройшла церемонія нагородження переможців Гільдії кіноакторів США.

Гільдія – це, по суті, профспілка, створена з метою боротьби з експлуатацією акторів в Голлівуді ще в 1933-му році. Але її нагороди, які вручаються вже в дев’ятнадцятий раз, стали одними з найпрестижніших відзнак акторського мистецтва та передвісником премії Оскар.

Фільм «Арґо», який розповідає про кризу з заручниками в Ірані в 1979 році, продовжує збирати нагороди. Режисер та продюсер цього фільму Бен Аффлек від імені колективу прийняв нагороду в категорії «найкращий акторський склад»:

«Я вже давно працюю в цій професії, аби оцінити, наскільки чудовим є отримання цієї нагороди. Це надихає та радує».

Деніел Дей Льюїс став переможцем в номінації «кращий актор» за виконання ролі Лінкольна в однойменному фільмі. Під час вручення нагороди він подякував колезі по професії Леонардо ді Капріо:

«Одного разу під час випадкової зустрічі Лео запитав мене, чи не відмовився я від ідеї зіграти Лінкольна. Він мені сказав - не відмовляйся, він - найвеличніша людина 19-го століття. Ці слова залишилися зі мною. Це все провина Лео».

Найкращою актрисою була визнана Дженніфер Лоренс за роль в фільмі «Мій хлопець - псих». На церемонію нагородження вона прийшла з запаленням легенів. А під час отримання статуетки 22-річна дівчина поскаржилася, що так і не навчилася виголошувати промови:

«Я думаю, що ви вже побачили з моїх публічних промов, що я не отримала багато порад з цього приводу».
«Я вже давно працюю в цій професії, аби оцінити, наскільки чудовим є отримання цієї нагороди. Це надихає та радує».
Бен Аффлек, режисер

Нагорода за найкращу роль другого плану дісталася Енн Гетеуей за роль в фільмі «Знедолені». А актор Томмі Лі Джонс був визнаний найкращим актором другого плану.

Гільдія кіноакторів відзначає і найкращу акторську гру на телебаченні. Вже в третій раз поспіль нагороду за кращий акторський склад в комедійному серіалі отримали актори «Сучасної родини».

А серіал «Аббатство Даунтон» був визнаний кращим драматичним серіалом. Як правило, результати премії Гільдії кіноакторів дають змогу передбачити, хто отримає Оскара в акторських категоріях. Ймовірно, серед переможців будуть Деніел Дей Льюїс, Дженніфер Лоренс та Енн Гетеуей.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG