Спеціальні потреби

Українсько-американська бізнес-рада вітає відміну квот на експорт зерна


Морґан Вільямс
Морґан Вільямс

Український уряд пообіцяв скасувати квоти на експорт зерна. Україна ввела обмеження на вивіз зерна наприкінці 2010-го року, побоюючись зростання цін всередині країни.

Американські експерти привітали рішення про відміну квот. Адже уряду вкрай необхідно вивільнити місце в елеваторах для нового врожаю.

Водночас президент Українсько-американської бізнес-ради Морґан Вільямс критикує уряд за встановлення податку на експорт у розмірі 6-12%. Адже таке рішення, на думку вільямс, найперше вдарить по фермерах:

«Ми вітаємо рішення уряду скасувати квоти, тому що система квот була нечесною і не працювала. Щоправда уряд запроваджує податок на експорт. Тобто це одночасно і добрі, і погані новини, тому що хтось має заплатити ці податки. З рештою платити доведеться українським фермерам. Продати зерно буде не важко, але коли ви додаєте ці податки, це збільшує вартість зерна. Це означає, що світові ціни не підвищаться через ці податки, але українські фермери отримуватимуть менше грошей за їхнє зерно».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG