Спеціальні потреби

Дружину Ньюта Ґінґрича затвердили послом США у Ватикані


Калліста і Ньют Ґінґрич
Калліста і Ньют Ґінґрич

Калліста Ґінґрич - дружина колишнього спікера Палати представників Конгресу США Ньюта Ґінґрича – їде у Ватикан



Сенат США проголосував за утвердження Каллісти Ґінґрич на пост посла США в Ватикані. Її призначення було ухвалено 70 голосами, 23 сенатори проголосували «проти». Калліста Ґінґрич - письменниця, кінорежисер-документаліст і колишня помічниця в Палаті представників.

Вона також відома як ревна католичка, переконала чоловіка - Ньюта Ґінґрича - перейти на католицьку віру в 2009 році, через десять років після їх вінчання.

Майбутнє подружжя почало зустрічатися в 1993 році, коли Ньют Ґінґрич був одружений із своєю другою дружиною - Маріанн. Рік по тому він зайняв пост спікера Палати представників, а пізніше став одним з ініціаторів кампанії щодо оголошення імпічменту президенту Біллу Клінтону.

Різниця у віці між Каллістою і Ньютом - 20 років. Калліста є президентом компанії Gingrich Productions, що публікує дитячі книжки. Кілька років тому сім’я Ґінґрич опублікувала власну книжку під заголовком «Знову знаходячи Господа в Америці».

Дивіться також: Андрій Любка представив "Карбід" у Вашингтоні

Андрій Любка представив "Карбід" у Вашингтоні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG