Спеціальні потреби

Соціал-демократична партія Німеччини бажає вивести країну з політичного тупика


Лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Шульц
Лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Шульц

Соціал-демократична партія Німеччини заявила в п’ятницю, що вона готова розпочати переговори з іншими партіями в справі розв’язки політичної кризи і створення уряду без нових виборів.

Канцлер Анґела Меркель, якої консервативний блок здобув перемогу на виборах 24 вересня, не зміг сформувати коаліційного уряду, щоб очолити найбільшу в Європейському Союзі економіку.

Соціал-демократи були в коаліційному уряді з Меркель від 2013 року, але лідер партії Мартін Шульц обіцяв перейти до опозції негайно після виборів, на яких вони здобули незадовільні результати.

Однак генеральний секретар СДП Губертус Гайль заявив після восьмигодинних нічних нарад, які очолив Шульц, що «СДП рішуче переконана, що мусять відбутися переговори», додаючи, що «СДП не відмовляється від таких переговорів». Гайль не сказав, з котрими партіями соціал-демократи вестимуть переговори.

Тимчасовий міністр юстиції від соціал-демократів Гайко Маас підтримав Гайля, кажучи, що «СДП не може поводитись як надута дитина в кутку».

Німеччина, найстабільшіа країна Європейського Союзу, опинилася в політичній кризі в понеділок, після того як Вільна демократична партія залишила переговори, кажучи, що немає «основ довір’я» для створення уряду з консервативним альянсом і Партією зелених.

Дивіться також: Українець отримав шанс на нове життя від незнайомки після року на гемодіалізі

Українець отримав шанс на нове життя від незнайомки після року на гемодіалізі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG