Спеціальні потреби

У Німеччині заарештовано ключового ісламського екстреміста


Свен Лау (п)
Свен Лау (п)

Правоохоронці Німеччини заарештували одного з найвідоміших ісламських екстремістів. Його звинувачують у підтримці іноземної терористичної групи.

Німецькі прокурори оголосили у вівторок, що заарештували 35-річного Свена Лау. Проти нього висунуті звинувачення за чотирма пунктами у підтримці сирійського угруповання Джаїш-аль-Мухаджірін валь-Ансар (Jaish al-Muhajireen wal-Ansar), або ДЖАМВА (JAMWA). Це угруповання пов’язують з «Ісламською державою».

Лау підозрюється у вербуванні бойовиків для угруповання, а також у наданні фінансової та матеріальної підтримки.

Лау, який прийняв іслам, здобув популярність торік, коли організував так звану «шаріатську поліцію» в німецькому місті Вупперталь. Чоловіки носили помаранчеві куртки, відмічені «Шаріат поліцай» та патрулювали вулиці, намагаючись забезпечити суворе дотримання ісламського права, вимагаючи, щоб відвідувачі місцевого нічного клубу кинули пити, грати в азартні ігри та слухати музику.

Вуппертальський суд у четвер ухвалив рішення не переслідувати представників «шаріатської поліції». Рішення викликало загальнонаціональні дебати.

Дивіться також: Ці малюнки дітей з України показують в ООН

Ці малюнки дітей з України показують в ООН. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:44 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG