Спеціальні потреби

Росія розраховує на нормалізацію відносин з Грузією


.
.
Міністерство закордонних справ Росії висловило надію, що результати парламентських виборів у Грузії допоможуть у нормалізації відносин між обома країнами.

Представник російського МЗС Олександр Лукашевич заявив у середу, що грузинське суспільство проголосувало за зміни». Він висловив надію, що Грузія піде в напрямку «нормалізації» і «встановлення конструктивних і ввічливих відносин» зі своїми сусідами.

Переможцем на парламентських виборах вийшла коаліція «Грузинська мрія», яку очолює мільярдер Бідзіна Іванішвілі.

Президент Міхеїл Саакашвілі визнав у вівторок поразку і обіцяв опозиції допомогти у сформуванні нового уряду. Він залишиться на президентській посаді до кінця свого терміну, який вигасне наступного року. Згідно із змінами до конституції, багато президентських повноважень перебере на себе наступний прем’єр-міністр країни.

Іванішвілі, який розраховує, що стане прем’єр-міністром, заявив, що він намагатиметься тісно співпрацювати як з Росією, так і західними країнами. Він також сказав, що не змінить курсу Грузії щодо членства в Європейському Союзі і НАТО.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG