Спеціальні потреби

У США на місце генерала Міллі можуть призначити кар'єрного пілота винищувача F-16, генерала ВПС Чарльза Брауна


Генерал Браун заявляв, що США та союзники обговорюють “довгостроковий план України щодо того, як підтримати їхні ВПС, та ті військово-повітряні сили, які українцям знадобляться в майбутньому». Фото: AP/Andrew Harnik 
Генерал Браун заявляв, що США та союзники обговорюють “довгостроковий план України щодо того, як підтримати їхні ВПС, та ті військово-повітряні сили, які українцям знадобляться в майбутньому». Фото: AP/Andrew Harnik 

Об'єднаний комітет начальників штабів США може очолити колишній пілот F-16, генерал ВПС Чарльз Браун молодший.

Як повідомляють американські ЗМІ, президент США Джо Байден може призначити на цю посаду генерала військово-повітряних сил США Чарльза Брауна молодшого.

Нинішній очільник Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі закінчує свою каденцію в жовтні цього року.

Видання АР з посиланням на офіційних осіб пише, що Браун вже протягом тривалого часу вважається фаворитом на цю посаду, і президент Байден, ймовірно, вже незабаром оголосить кандидатуру на цю посаду.

За даними АР, 61-річний генерал Браун є кар’єрним пілотом винищувача F-16, у нього за спиною - понад 3000 годин польоту та досвід командування на всіх рівнях.

Якщо його затвердить Сенат, у США вперше в історії станеться так, що главою Пентагону та очільником Об'єднаного комітету начальників штабів будуть чорношкірі чоловіки.

Браун служив у Європі та в Тихоокеанському регіоні. За даними видання Air Force Magazine, він був пілотом F-16 та командувачем підрозділу на авіабазі Кунсан (Південна Корея) та на авіабазі Авіано (Італія). Пізніше він служив заступником командувача Центрального командування США та головою Тихоокеанських військово-повітряних сил.

"Мало які військові операції США можуть бути успішними або навіть початись без авіації", - заявив генерал Браун у своїй промові "Повітряні війська - це відповідь", яку він оголосив під час симпозіуму AFA Warfare Symposium у штаті Колорадо кілька місяців тому.

У липні минулого року під час Безпекового форуму Аспен в Колорадо генера Браун заявив, що офіційні особи США розглядають можливість навчання українських пілотів, повідомляє видання Military.com.

"Я гадаю, у нас є таке розуміння і відповідальність, як і у всіх наших союзників та партнерів, бути готовими навчати їх (українців) різних можливостей і на різні види військ, — сказав Браун і додав: — Частиною цього є розуміння, куди Україна хоче рухатись, і як ми їх підтримуємо там, де вони є зараз".

А в інтерв'ю виданню Reuters у 2022 році генерал Браун заявляв, що США та союзники обговорюють "довгостроковий план України щодо того, як підтримати їхні ВПС, та ті військово-повітряні сили, які українцям знадобляться в майбутньому".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG