Спеціальні потреби

Лідери G20 обговорюють «огидні» атаки в Парижі


Учасники саміту G20
Учасники саміту G20

У ході другого дня саміту у президента США заплановано кілька зустрічей з європейськими лідерами.

Президент Барак Обама, виступаючи на саміті «Великої двадцятки» в Туреччині, назвав теракти в Парижі «атакою на цивілізований світ».

Лідери G20 зібралися, щоб обговорити питання торгівлі, енергетики і зміни клімату, але на першому місці на порядку денному стояли теракти в Парижі.

У проекті підсумкової заяви саміту говориться: «Ми засуджуємо, найрішучішим чином, огидні терористичні атаки в Парижі ... Вони є неприйнятною образою всього людства ... Ми підтверджуємо нашу солідарність і рішучість у боротьбі з тероризмом у всіх його формах, незалежно від того, де він проявляється».

У понеділок в Обами заплановані зустрічі з британським прем'єром Дейвідом Камероном, канцлером Німеччини Анґелою Меркель, прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці і міністром закордонних справ Франції Лораном Фабіусом. Президент Франції Франсуа Олланд планував приїхати на саміт, але залишився у Франції у зв'язку з терактами в Парижі.

Президент США Барак Обама обіцяв допомогти Франції у вистежуванні тих, хто здійснив п'ятничні теракти в Парижі. Американський лідер підкреслив, що має намір подвоїти зусилля з ліквідації угруповання «Ісламська держава», яка по-арабськи - «ДАЕШ».

Він заявив про це в неділю після зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

«Ми подвоїмо наші зусилля, працюючи разом з іншими членами коаліції над досягненням мирного переходу в Сирії і ліквідації «ДАЕШ», як сили, здатної завжати стільки болю і страждань людям в Парижі, Анкарі та інших частинах світу», - сказав Обама.

Президент обіцяв проявити солідарність з Францією і засудив скоординовані атаки, що відбулися у французькій столиці минулої п'ятниці.

Відповідальність за атаки в Парижі і Анкарі взяли на себе бойовики ІДІЛ.

Дивіться також: Як протистояти проникненню терористів у Європу обговорюють в Анкарі

Барак Обама: ми подвоїмо зусилля для здійснення мирної зміну влади у Сирії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

XS
SM
MD
LG