Спеціальні потреби

У Гамбурзі відбуваються масові протести проти саміту «Великої двадцятки»


Поліція проти учасниці протесту в Гамбурзі
Поліція проти учасниці протесту в Гамбурзі

У той час, як у Гамбурзі відбувається саміт «Великої двадцятки», в місті тривають протести лівих демонстрантів. Вони, серед іншого, створили живий ланцюг, щоб блокувати доступ делегацій до місця проведення нарад. Прибула поліція спеціального призначення, яка водометами намагалася розігнати протестантів.

У центрі уваги саміту є зустріч президентів Трампа і Путіна.

Раніше, під час зупинки в Польщі, Трамп звинуватив Росію в причетності до дестабілізаційних заходів в Україні та в підтримці ворожих режимів в Сирії та Ірані.

З приводу масових протестів перша леді Меланія Трамп не могла спокійно залишити резиденції. Її представник заявив, що Меланія разом з дружинами інших учасників саміту «Великої двадцятки» мала взяти участь у екскурсії по місту, а пізніше, на запрошення чоловіка канцлер Меркель, всі мали відвідати центр вивчення кліматичних змін.

Як повідомила газета Die Welt, у результаті сутичок між протестувальниками і поліцією в четвер вранці поранення отримало 111 правоохоронців і 44 особи були затримані.

Для охорони порядку в Гамбурзі розгорнуто приблизно 19 тисяч поліцейських, але, згідно німецькими ЗМІ, з приводу іншидентів, вони закликали надіслати підкріплення.

Дивіться також: У Лондоні пройшла міжнародна конференція щодо реформ в Україні

У Лондоні пройшла міжнародна конференція щодо реформ в Україні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:06 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG