Спеціальні потреби

Італійським урядовцям погрожують терористи


Італійським урядовцям погрожують терористи
Італійським урядовцям погрожують терористи

На адресу міністра юстиції Італії та мера Рима відправлено пакунки з кулями. Черговий випадок залякування високопосадовців європейських урядів та банків.

Італійські правоохоронці перехопили два пакунки з кулями у римських поштових відділеннях. За словами поліцейських, терористична група «Червоні бригади» надіслала майже ідентичні пакунки міністру юстиції Італії та меру Рима. «Червоні Бригади» – угруповання ультралівих поглядів, яке у 70-80-их роках минулого сторіччя здійснило кілька терористичних атак проти італійського уряду.

Правоохоронці посилили перевірку пошти, після того, як минулого тижня група італійських анархістів надіслала дві бомби офіційним особам. У п’ятницю один з приладів дійшов до адресата, вибухнув і поранив представника податкової служби Італії. Інший вибуховій пристрій італійські анархісти відіслали директору Дойче банку. Однак, лист з вибухівкою перехопила служба безпеки.

Випадки залякування пов’язують з поширенням незадоволення діями європейських урядів та загальною думкою, що до економічної кризи призвели безвідповідальні дії великих фінансових інституцій.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG