Спеціальні потреби

У Бельгії міністри ЄС обмірковують питання боротьби з тероризмом


Міністри обговорюють ряд тем у підготовці до запланованого на наступний місяць саміту, темою якого буде боротьба з тероризмом, зокрема після атак у Франції та антитерористичних рейдів у Бельгії.

У чималій частині Європи ситуація напружена. Міністр юстиції Бельгії заявив, що ймовірний організатор планованої, але зірваної терористичної атаки залишається на волі.

Коен Ґеенс заявив, що ймовірний терорист не був серед чотирьох осіб, арештованих у Греції, куди він, як вважається, утік. Однак бельгійська прокуратура і далі планує просити Грецію видати одного з чотирьох арештованих, причетного до зірваної терористичної атаки.

Бельгійські засоби масової інформації повідомили, що розшукуваний організатор змови – це Абдельгамід Абаауд. 27-річного бельгійця марокканського походження запідозрюють у тому, що він очолював ісламську екстремістську організацію у східнобельгійському місті Верв’є. Органи влади кажуть, що ця організація готувалася провести велику терористичну атаку проти поліцейських об’єктів. Однак у четвер поліція провела рейд на їх схованку. В результаті запеклої сутички загинули два терористи.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG