Спеціальні потреби

В Європі проходять скоординовані страйки та демонстрації


Тисячі працівників беруть участь в скоординованих протестах в кількох європейських країнах, виступаючи проти бюджетних скорочень та підняття податків.

Європейська конфедерація профспілок організувала одночасні страйки в Іспанії, Португалії, Греції та Італії, а також - демонстрації та протести в інших країнах.

В Іспанії озброєна гумовими кийками поліція зіткнулася з демонстрантами в столиці країни, заарештувавши принаймні дві людини. Понад 60 людей було заарештовано по всій країні, 34 протестувальники отримали травми.

Сотні рейсів літаків було скасовано в Іспанії та Португалії. Не працював залізничий транспорт, порти та фабрики.

В Португалії, яка погодилася на умови економії ЄС в обмін на фінансову допомогу, не працювало метро в столиці країні Лісабоні, а автобуси ходили за обмеженим графіком. У середу безробіття в Португалії було зафіксовано на рівні 15.8%.

В Італії на вулиці найбільших міст – Флоренції, Риму, Мілану та інших - вийшли тисячі студентів та робітників. Під час протестів сталося кілька сутичок.

В Греції, де лише минулого тижня пройшов масштабний дводенний страйк, працівники пройшли маршем до будинку парламенту – всього через кілька днів після того, як уряд оголосив про нові заходи суворої економії.

Також демонстрації відбулися в Німеччині, Бельгії та Франції. Європейська конфедерація профспілок заявила, що заходи суворої економії в Європі призводять лише до погіршення рецесії, зростання бідності та суспільного неспокою.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG