Спеціальні потреби

В Європі не закривають кордони від коронавірусу, бо це “диспропорційно і неефективно”


Італійський міністр охорони здоров’я Роберто Сперанца
Італійський міністр охорони здоров’я Роберто Сперанца

Сусідні з Італією країни вирішили не встановлювати перешкоди для пересування людей через кордони, хоча Італія виявилася найбільшим вогнищем коронавірусу у Європі.

“Ми домовилися залишити кордони відкритими. Закриття кордонів було б на цей час диспропорційним і недієвим заходом”, - процитував італійський міністр охорони здоров’я Роберто Сперанца спільну заяву європейських міністрів за результатами зустрічі у вівторок у Римі.

Треба бути готовими давати цьому раду у великих масштабах і це треба робити швидко.
Брюс Ейлворд, ВООЗ

Саме з Італією пов’язують нові випадки коронавірусу зареєстровані цими днями в сусідніх країнах: в Австрії, в Хорватії та у Швейцарії.

Вперше цю хворобу також виявили у Південній Америці, де, повернувшись з Італії, захворів мешканець Бразилії.

Італія стала найбільш вираженою країною у Європі з реєстрацією вже понад 300 випадків. 11 хворих померли.

Попри це міністри з Франції, Німеччини, Італії та представники Європейської комісії заявили, що кордони і далі будуть відкритими, бо “вірус кордонів не визнає”.

Німецький міністр охорони здоров’я Єнс Шпан сказав, що сприймає ситуацію “дуже, дуже серйозно” і припустив, що вона може погіршитися.

Тим часом у Лондоні посадовці у державній системі охорони здоров’я передбачають, що у Великій Британії можуть вдатися до таких кроків, як тимчасове закриття шкіл та обмеження транспорту, якщо спалахне епідемія.

Британський уряд зараз радить співгромадянам, які повертаються з уражених вірусом регіонів на півночі Італії, влаштовувати собі добровільний карантин - перебувати вдома і стежити за власним здоров’ям упродовж близько двох тижнів.

Чільний представник всесвітньої організації охорони здоров’я заявив у Женеві, що більшість країн “просто не готові” діяти з метою ізоляції нових спалахів заражень коронавірусом.

“Треба бути готовими давати цьому раду у великих масштабах і це треба робити швидко”, - сказав Брюс Ейлворд, закликавши вивчати досвід Китаю.

ВООЗ вважає, що епідемія коронавірусу в Китаї вже сягла піку на початку лютого і зараз кількість заражень там зменшується.

Дивіться також: Українка про ситуацію в Мілані через коронавірус

Українка про ситуацію в Мілані через коронавірус. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG