Спеціальні потреби

Міністри фінансів Єврозони погодились виділити Іспанії 37 мільярдів доларів


Міністри фінансів 17 країн Єврозони погодились виділити Іспанії 37 мільярдів доларів на підтримку її банківського сектора.

Після остаточних затверджень, гроші будуть виділені до кінця місяця. Представники країн Єврозони повернуться до Брюсселя 20 липня для остаточного затвердження плану після того, як з ним погодяться уряди та парламенти їх країн.

Міністр фінансів Іспанії Луїс де Гіндос повідомив, що задоволений переговорами і подякував за ухвалене рішення, незважаючи на те, що це значно менша сума допомоги ніж та про яку просила Іспанія.

За твердженням іспанського уряду, для підтримки економіки країни їм необхідно 125 мільярдів доларів. Європейські урядовці готові виділити більшу суму, але для цього Іспанія мусить погодитись на проведення реформи банківського сектора.

Міністри фінансів також погодилися перенести крайній термін скорочення дефіциту бюджету Іспанії з 2013 року на 2014 рік. Іспанія має скоротити бюджетний дефіцит до 3 відсотків, що є максимальним лімітом для країн Європейського Союзу.

Іспанія – четверта найбільша економіка Єврозони, яка сьогодні потерпає від бюджетного дефіциту та складної ситуації у банківському секторі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG