Спеціальні потреби

Європейський модуль сів на «українську» комету


Зонд «Розетта»
Зонд «Розетта»

Європейське коcмічне агентство повідомило, що на комету, яка розташована за 500 мільйонів кілометрів від Землі, сів модуль космічного апарата «Розетта».

Дирекотор агентства Томас Райтер заявив, що ця перша історична подія є спробою відповісти на запитання про походження Всесвіту.

Апарат сів на комету відому як 67Р, у середу приблизно о 16:00 за міжнародним часом через сім годин після відокремлення від космічного апарата «Розетта», матірного апарата, який доставив модуль до найдалі досягнутого дотепер пункту Сонячної системи.

Це велике досягнення проекту, якому 10 років. За той час «Розетта» тричі облетіла Землю і один раз Марс, щоб набрати великої швидкості для досягнення району комети у серпні. З того часу комічний апарат кружляв навколо комети,яка знаходиться за п’ятсот мільйонів кілометрів від Землі.

Місія вважалась ризиковною з приводу багатьох невідомих.

У контрольних центрах Європейського космічного агентства в Німеччині за трансляцію і посадкою космічного молуля на комету спостерігало двоє відкривачів комети 67Р Клим Чурюмов і Світлана Герасименко.

Чурюмов назвав посадку модуля на комету «тріумфом небесної механіки» і що це «великий день для науки про комети, для науки загалом і для історії людської цивілізації».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG