Спеціальні потреби

86% хочуть, щоб Табачник підтримав англійську мову - опитування


Більшість учасників он-лайн опитування Української служби Голосу Америки вважають, що уряд мав би приділяти більшу увагу вивченню українцями мови міжнародного спілкування. У коментарях учасники опитування відзначають вирішальну роль англійської у набутті мобільності на міжнародному ринку праці.

Голоси учасників опитування розподілились наступним чином:

Так - 86 %

Ні - 10 %

Не знаю - 4 %


Поки у парламенті в чергове обговорюють статус російської мови та перспективи української, ринок диктує свої правила. З кожним днем дедалі більшої популярності в Україні набирає англійська мова. А Євро-2012 тільки допомагає українським містам ставати тримовними. Відтак, без будь-якого втручання влади, українці починають активніше вивчати мову міжнародного спілкування.

Цю тему протягом тижня наші глядачі обговорювали на сторінці Голосу Америки на сайті Facebook. Ось деякі із коментарів, які ми отримали.
Чи хотіли б Ви, щоб уряд збільшив підтримку вивчення англійської мови в Україні?
Питання Теми тижня

«В глобалізованому світі без англійської мови обійтися неможливо. Чим більше українців знатиме англійську мову, тим швидше Україна позбавиться радянського синдрому замкненості, наблизиться до Заходу й стане більш відкритою до ідей євроатлантичної інтеграції», - каже Ярослав Денисенко.

«Так склалося в світі, що без знання англійської мови ти не можеш бути кращим за інших, особливо кращим за американців. Навіть, якщо маєш цікаві ідеї, але не знаєш англійської – ніхто не буде витрачати на тебе час», - каже Сергій Шевченко з Миколаєва.

«Все що робить українська влада є неефективним та дорогим. Зараз людина може самотужки завдяки Інтернету вивчити майже будь-яку мову. Не думаю, що для цього взагалі потрібен уряд», - зауважує Юлія Каздобіна.

«Мова міжнародного спілкування - це також і російська. А для українців - в першу чергу. Бо для того, щоб поїхати до Європи чи до США - потрібне запрошення, візи, великі гроші, докази безгрішності, а до Росії можна просто поїхати з внутрішнім паспортом», - каже Александр Янковський з Сімферополя.

Нагадуємо, що у недільних ефірах Голос Америки цитує цікаві думки висловлені в обговоренні теми тижня на Facebook сторінці Української служби.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG