Спеціальні потреби

Трамп відзначив швидкий ріст економіки США


Зростання економіки США перевершило прогнози і склало 3,2% за перший квартал 2019 року, згідно до офіційної статистики США, оприлюдненої в п'ятницю.

Потужне економічне зростання в США є одним з факторів, який сприяє збільшенню політичної підтримки американського президента Дональда Трампа, наголошують ЗМІ.

Трамп назвав рівень економічного зростання "неймовірним". "Ми на тепер - перша в світі економіка і це ще не межа", - заявив президента США пресі.

Він також прокоментував високі цифри зростання в своєму повідмоленні в Twitter. "Це значно перевищує очікування і прогнози. Важливо, що інфляція - дуже низька. Повернімо велич Амерці!"

Голова економічних радників Білого доу Кевін Гассет визнав у п'ятницю, що експерти турбувались, що часткове закриття роботи уряду - так званого "шатдауну" - на початку року могло уповільнити економічне зростання. Все ж, після шатдауну, споживчі настрої швидко покращились і в березні показники роздрібної торгівлі були сильними.

Серед факторів, які сприяли швидкому зростанню в США економісти називають рішення голови Федерального резерву США не підвищувати поки основні ставки, а також покращення ситуації у світі, зокрема економічного стану Китаю.

Дивіться також: В ООН відбувається кілька подій до роковин Чорнобильської катастрофи. Відео

В ООН відбувається кілька подій до роковин Чорнобильської катастрофи. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:06 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG