Спеціальні потреби

Єгиптяни підтримали ісламістську конституцію країни


.
.
Єгипетські виборці схвалили ісламістський проект конституції країни, незважаючи на невелику участь громадян у референдумі та численні застереження з боку опозиційних угруповань.

Центральна виборча комісія повідомила у вівторок, що майже 64 відсотки голосуючих підтримали проект нової конституції на цьогомісячному двоетапному референдумі. Приблизно 36 відсотків виборців голосували проти. За повідомленням виборчої комісії, у референдумі взяло участь приблизно 32 відсотки громадян з правом голосу.

Це повідомлення прокладає шлях до влаштування протягом наступних двох місяців виборів до нижньої палати парламенту. Раніше, домінована ісламістами, асамблея була розпущена у червні військовими правителями, залишаючи законодавчі повноваження в руках президента Мухамеда Мурсі, який зайняв посаду наприкінці того місяця.

Праця над проектом конституції і референдум викликали протести опозиційних угруповань. Багато із них висували звинувачення, що результати голосування були пошахровані, а виборців залякувано. Комісія заявила, що багато із цих скарг безпідставні.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG