Спеціальні потреби

У Єгипті спалахнули нові протести проти проекту конституції


Головна в Єгипті опозиційна коаліція закликала до влаштування нових протестів проти підтримуваного ісламістами проекту нової конституції. Другий раунд референдуму щодо проекту конституції відбудеться в суботу.

У вівторок демонстранти зібралися перед приблизно п’ятьма каїрськими мечетями, тоді як Національний фронт порятунку влаштував походи в напрямку президентського палацу та площі Тагрір.

Опоненти кажуть, що пропонована конституція знищить громадянські свободи, тому що вона збільшує роль ісламського права і не бере до уваги прав жінок. Проект документа був опрацьований призначеною ісламістами асамблеєю. Її прихильники кажуть, що прийнятта проекту є важливим кроком у переході Єгипту до демократії.

Протести сталися в час, коли міністр юстиції країни доручив провести розслідування щодо першого раунду голосування над документом, про який лідери опозиції і багато юристів заявили, що він був затьмарений шахрайством. Однак президент Мухамед Мурсі заявив про перемогу на першому раунді голосування, яке відбулося минулої суботи.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG