Спеціальні потреби

У Єгипті розпочали розслідування скарг на адресу Мурсі


Прокуратура Єгипту заявляє, що вже розслідує скарги щодо дій першого демократично обраного президента країни Мухамеда Мурсі.

Прокуратура повідомила, що до неї надійшли скарги на адресу відстороненого від влади Мурсі та кількох високопоставлених діячів руху «Мусульманське братство», в тому числі його лідера Мухамеда Баді. Прокуратура готується провести допити цих людей і порушити кримінальні справи, якщо слідчі встановлять їх причетність до злочинної діяльності.

Прокуратура не оприлюднила імена осіб, які писали скарги. Серед звинувачень, висловлених на адресу екс-президента - підбурювання до насильства, шпигунство та руйнування економіки країни. Такі скарги є в Єгипті першим кроком у кримінальному процесі, який дає прокурорам підстави почати розслідування, що може завершитися висуванням офіційних обвинувачень.

Військові утримують колишнього президента під вартою в невідомому місці з часу усунення його від влади 3 липня. Офіційних звинувачень йому поки що не висунули.

Втім, прихильники Мухамеда Мурсі кажуть, що продовжуватимуть свої акції протесту в Каїрі до часу поновлення Мурсі на посаді президента Єгипту.

Сполучені Штати не називають скинення Мурсі військовим переворотом. У п’ятницю речниця Державного департаменту Джен Сакі закликала військових звільнити Мурсі з-під домашнього арешту. Вона не подала конкретної причини чому США звертаються з таким закликом, але раніше Держдепартамент піддав військових критиці за політично мотивовані, на його погляд, арешти діячів «Мусульманського братства».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG