Спеціальні потреби

Загадкова хвороба серед дипломатів США на Кубі поширилася на Китай


Вхід до консульства США в Гуанчжоу
Вхід до консульства США в Гуанчжоу

Державний департамент США повернув до Америки групу дипломатів з китайського міста Гуанчжоу через занепокоєння про таємничу хворобу, що нагадує пошкодження мозку і від якої вже постраждали урядові співробітники США на Кубі.

Про це повідомила речниця Держдепу Гедер Науерт.

Після отримання підтвердження, що один урядовий посадовець "постраждав від медичного інциденту" в місті на півдні Китаю, Держдеп направив команду з діагностики до співробітників консульства США в місті та членів їх сімей, йдеться в заяві Дежрдепу.

"В результаті діагностики, департамент направив низку осіб до США для подальшої перевірки та загальної оцінки симптомів та результатів", - заявила Науерт.

"Професіонали-медики продовжать повну оцінку і визначать причину та симптоми, а також те, наскільки результати співпадають з симптомами, раніше виявленими серед співробітників уряду", - додала вона.

За повідомленнями The New York Times, Державний департамент евакуював щонайменше двох американців, які захворіли після того, як почули дивний шум в Китаї.

Минулого року, у 24 співробітників уряду США та членів сімей американських дипломатів на Кубі виявили симптоми схожі на струс мозку, або невелику травму мозку, повідомляє Державний департамент. Цей випадок посилив напруження між країнами – колишніми супротивниками в "холодній війні".

У своїй заяві Державний секретар Майк Помпео наголосив, що департамент створив робочу групу минулого місяця, щоб "координувати міжвідомчу реакцію на непояснені інциденти в сфері охорони здоров’я".

"Точну причину шкоди для здоров’я персоналу і чи існує спільна причина, ще не було встановлено", - заявив Помпео.

Дивіться також: Що робить Київ уже зараз для енергетичної незалежності від Росії?

Що робить Київ уже зараз для енергетичної незалежності від Росії? Інтерв'ю
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:11 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG