Спеціальні потреби

Демілітаризація має початися з виведення російських військ з України — Держдеп про ідею Путіна створити буферну зону


Українські бійці 41-ї бригади стоять на передовій під Куп'янськом, Харківська область, 23 січня 2024 року. Фото: Роман Піліпей/AFP
Українські бійці 41-ї бригади стоять на передовій під Куп'янськом, Харківська область, 23 січня 2024 року. Фото: Роман Піліпей/AFP

Якщо росіяни хочуть демілітаризовану зону в Україні, нехай почнуть з демілітаризації тих українських територій, де зараз знаходяться російські сили. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, відповідаючи на питання журналіста, чи підтримують Сполучені Штати пропозицію Володимира Путіна створити між Україною та Росією демілітаризовану буферну зону.

“Мені важко зрозуміти, як буде реалізована демілітаризована зона між Росією та Україною, коли російські війська продовжують діяти на українській стороні кордону”, — зауважив посадовець під час брифінгу у четвер, 1 лютого.

Він також нагадав, що президент Росії Володимир Путін вкотре дає зрозуміти, що не має наміру відмовлятися від своїх планів завоювати та підкорити Україну.

Також під час брифінгу Міллер привітав новий пакет допомоги Україні на 50 мільярдів євро, який ухвалили лідери ЄС.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG