Спеціальні потреби

У США вшановують пам'ять полеглих військових. Посолка США згадала про Україну


В День пам'яті у США вшановують пам'ять полеглих американських військових, на військових цвинтарях встановлюють прапорці. Фото 25 травня 2023 року, Нешвіл, Теннессі
В День пам'яті у США вшановують пам'ять полеглих американських військових, на військових цвинтарях встановлюють прапорці. Фото 25 травня 2023 року, Нешвіл, Теннессі

"У День пам’яті ми згадуємо тих, хто пожертвував усім заради нашої свободи", - написала посолка США в Україні Бріждит Брінк в День пам'яті у США.

В соцмережевому дописі Брінк засвідчила, що США - "разом з Україною у її боротьбі за свою свободу".

У понеділок США відзначають День пам'яті, вшановуючи полеглих американських військових.

"Ми ніколи не повинні забувати про ціну, сплачену, щоб захистити нашу демократію", - твітує президент США Джо Байден в понеділок.

"В День пам'яті ми вшановуємо пам'ять полеглих героїв, які служили і віддали свої життя за свободу та наше майбутнє", - йдеться в дописі президента США.

В цей день президент США, очільник Пентагону Ллойд Остін беруть участь у вшануванні пам'яті полеглих військових під час церемонії на меморіальному Арлінгтонському цвинтарі.

В суботу, у виступі перед випускниками Військової академії США у Вест-Пойнті Байден відзначив критичну роль військових США у підтримці України та інших партнерів у світі. Байден також назвав російського президента Путіна "жорстоким тираном".

"Ми міцно стоїмо з Україною і будемо стояти поруч із ними, коли вони протистоять людині, яку я добре знаю багато років, жорстокому тирану. Ми не можемо покинути Україну і ми її не покинемо", – сказав американський президент.

Про важливість надіслати супротивникам Америки потужний сигнал про рішучість США заявив і конгресмен-республіканець Майк Волц.

У інтерв'ю телеканалу CBS під час події присвяченій Дню пам'яті в суботу Волц сказав про промову Байдена до випускників Вест-Пойнту: "Ці офіцери мають знати, що вони будуть найкраще навчені, найкраще обладнані й матимуть найкраще військове керівництво у світі, на тлі тих безпрецедентних загроз, які перед ними постають. Я сподіваюсь почути потужний сигнал від Байдена зараз, бо стримування по всьому світі руйнується".

"Наші супротивники та вороги мають нас поважати та боятись. Так працює стримування, яке забезпечує мир", - додав Волц.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG