Спеціальні потреби

До Дня пам'яті у США конгресмени миють пам'ятник ветеранам, говорять про проблеми війська та загрозу Третьої світової війни


Фото для ілюстрації: Меморіал ветеранам В'єтнамської війни перед Днем пам'яті у США 2023 року, Вашингтон. Фото: AP/Jose Luis Magana
Фото для ілюстрації: Меморіал ветеранам В'єтнамської війни перед Днем пам'яті у США 2023 року, Вашингтон. Фото: AP/Jose Luis Magana

У понеділок США відзначають День пам'яті, вшановуючи полеглих американських військових.

Перед цим днем конгресмени від обох партій взяли участь в традиційному митті пам'ятника ветеранам війни у В'єтнамі. Серед них - законодавці, які є ветеранами американських військ, конгресмени-республіканці Майк Волц, Август Пфлугер, Джим Берд, а також конгресмени-демократи Пет Раян, Сет Мултон, Кріссі Гулаган ті інші.


"Перед Днем пам'яті віддамо честь і згадаємо військовослужбовців, які віддали найвищу жертву, захищаючи нашу країну", - твітує з події Пфлугер.

В інтерв'ю програмі Face the Nation, записаному під час події в суботу, а опублікованому в неділю, конгресмени Майк Волц та Пет Раян говорили про виклики, що стоять перед американським військом, та проблеми ветеранів.

Волц закликав президента США Джо Байдена надіслати потужний сигнал супротивникам та ворогам Америки.

"Іран - на марші. Складається нечестивий альянс Китаю та Росії. Чесно кажучи, з нашого погляду, наші союзники не роблять достатньо, щоб допомагати Україні й спрямовувати 2% [ВВП] на національну оборону ... в той час, як Третя світова війна на порозі", - зазначив конгресмен Майк Волц.

Коментуючи виступ Байдена того ж дня у військовому університеті Вест-Пойнт Волц зазначив: "Ці офіцери мають знати, що вони будуть найкраще навчені, найкраще обладнані й матимуть найкраще військове керівництво у світі, на тлі тих безпрецедентних загроз, які перед ними постають. Я сподіваюсь почути потужний сигнал від Байдена зараз, бо стримування по всьому світі руйнується".

"Наші супротивники та вороги мають нас поважати та боятись. Так працює стримування, яке забезпечує мир", - додав Волц.

В інтерв'ю тій же програмі конгресмен-демократ Пет Раян звернув увагу на необхідність зміцнювати зв'язок між військовими та цивільними. Він назвав "глибокою проблемою", коли губиться зв'язок між "тими, хто воює у наших війнах, їхніми родинами та рештою" суспільства.

Самогубства серед ветеранів "мають бути проблемою країни. Це має бути проблема, яку кожен американець вважає своєю", вважає Раян. Майже 6 тисяч американських ветеранів вчиняють самогубства щороку, зауважила ведуча програмі Маргарет Бреннан.

Раян наголосив на важливості збільшувати кількість військових, а також представництво ветеранів в Конгресі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG