Спеціальні потреби

Мішель Обама виступила на з’їзді Демократичної партії США


Перша леді США Мішель Обама виступила у вівторок увечері на з‘їзді Демократичної партії, який проходить цього тижня у місті Шарлотт, штат Північна Кароліна.

В емоційній промові, покликаній переконати виборців, що Барак Обама заслуговує на другий президентський термін, пані Обама визнала, що її чоловікові було важко втілити зміни, які він обіцяв чотири роки тому. Процес складний і повільний, однак результат – попереду, сказала перша леді США. Вона закликала американських виборців дати йому ще один шанс.

Виступаючи перед делегатами зібрання та багатомільйонною телеаудиторією перша леді розповіла, як вона познайомилася з чоловіком і за що вона його любить. Вона сказала, що Барак Обама знає, що таке американська мрія, бо він сам пройшов цей шлях. Він прагне, зазначила вона, щоб у кожного в Америці була така можливість, незалежно від того, хто вони є чи звідки, незалежно від того, як вони виглядають і кого люблять,” - наголосила Мішель Обама під бурхливі оплески присутніх у залі. Пані Обама заявила, що її чоловік це людина, якій американці можуть довіряти.

На офіційному відкритті з’їзду у вівторок також виступив мер техаського міста Сан Антоніо Джуліан Кастро. У своїй промові молода зірка Демкоратичної партії Кастро піддав гострій критиці кандидата в президенти від Республіканської партії Мітта Ромні і його політичну платформу.

У середу кандидатуру Барака Обами офіційно висуне колишній президент США Білл Клінтон.

Згідно з планом, на завершення з’їзду демократів у Шарлотті у четвер, президент Обама, як і його напарник віце-президент Джозеф Байден, офіційно оголосять про згоду балотуватися на другий чотирирічний термін.

Президентські вибори у США заплановані на 6 листопада.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG