Спеціальні потреби

Давос цього року залишиться без низки впливових учасників


Містечко Давос у Швейцарії
Містечко Давос у Швейцарії

Багаті та знамениті збираються до засніженого Давоса наступного тижня, щоб взяти участь у Світовому економічному форумі 22-25 січня.

Офіційною темою форуму цього року, на якому очікується біля 3000 учасників, стане "Глобалізація 4.0: формування нової архітектури у часи четвертої промислової революції".

Організатори форуму, зокрема, наголошують на двох важливих аспектах дискусії:

  • Тепер – складний час для світової співпраці, адже обґрунтоване невдоволення через те, що глобалізація не змогла забезпечити постійне підвищення стандартів життя виливається у популізм та націоналізм.
  • Нова хвиля змін наганяє нас у вигляді революційних цифрових технологій.

Незважаючи на важливість піднятих питань, цього року у Давосі очікується менше світових лідерів.

Лише троє з лідерів країн Великої Сімки планують прибути до Давоса цього року: прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, канцлер Німеччини Анґела Меркель та прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте, пише Reuters.

Дональд Трамп був зіркою Світового форуму минулого року, однак цього року президент США скасував свою подорож через "шатдаун" – тимчасове призупинення роботи уряду, яке триває з 22 грудня, коли адміністрація Трампа та Конгрес не змогли досягти домовленості стосовно фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Президент Франції Еммануель Макрон скасував візит до Давоса через протести "жовтих жилетів", а прем'єр Великобританії Тереза Мей зайнята питаннями Брекзиту.

Президент Китаю також надішле свого заступника.

Таким чином, запевняти бізнес-лідерів у позитивних перспективах матиме міністр фінансів США Стівен Мнучин, його британський колега Філіп Гаммонд та віце-президент Китаю Ван Кішан, а також очільники центробанків, пише видання.

"Присутність керівництва менше, ніж минулого року, але ті, хто прибуває – від Мнучина до голів центробанків та Абе намагатимуться донести відчуття впевненості та заспокоїти нерви бізнеси та інвесторів", - говорить Нарімен Бехравеш, головний економіст IHS Markit в коментарі Reuters.

А от Bloomberg прогнозує , що цього року засідання в Давосі буде напруженим, через протистояння США та Китаю. Це протистояння ускладнює життя компаніям та країнам, які прагнуть гарних зв'язків як з Китаєм, так і зі США. Видання наводить приклад американських авіаліній, які зазнавали погроз від Китаю минулого року, якщо вони не вказували Тайвань частиною Китаю і до Канади, яка викликала обурення Китаю., коли, на запит США арештувала одного з керівників китайської компанії Huawei.

Дивіться також: Заяви президента Трампа про НАТО – оцінки експертів

Заяви президента Трампа про НАТО – оцінки експертів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG