Спеціальні потреби

Майбутній голова комітету НАТО вважає, що Росія «майстерно» веде пропаганду


Чеський генерал Петр Павел
Чеський генерал Петр Павел

Чеський генерал, який у найближчому майбутньому займе пост у керівництві НАТО, заявив, що західний альянс був захоплений зненацька діями Москви в Україні і тепер повинен запевнити громадськість, що в нього є кошти і готовність протистояти Росії.

Генерал Петр Павел, який у червні займе пост глави військового комітету НАТО, вищого військового органу альянсу, заявив, що російська сторона «дуже майстерно користується методами інформаційної та психологічної війни у себе вдома і за кордоном».

«Російському керівництву вдається – це може бути навіть дивно – значно консолідувати суспільну думку навколо ідеї, що все погане, що відбувається з Росією, виходить від Заходу на чолі з США, і що Росія знову перебуває в ситуації, коли їй доводиться захищати себе», – сказав Павел в інтерв’ю агентству Associated Press.

Країни НАТО повинні збільшити витрати на оборону, проводити більше спільних навчань і займати тверду позицію на тлі дій Росії, сказав він.

За його словами, альянс повинен бути готовий до нетрадиційних методів ведення війни, прикладом яких є підтримка Росією сепаратистів на сході України.

Росія здійснює «широку і щедру» програму модернізації своїх збройних сил, і НАТО потрібно це враховувати, сказав Павел, який є начальником генерального штабу чеської армії.

«Як солдат, я змушений проявляти занепокоєння у зв’язку з кроками Росії через зростання її військового потенціалу і очевидної готовності до його використання», – сказав він.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG